top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Σουφλέ Καταΐφι με Τυριά και Ζαμπόν
Ladle.png

Σουφλέ Καταΐφι με Τυριά και Ζαμπόν

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
120 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
100 γρ. τριμμένο ρεγγάτο
200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
5 αβγά
500 ml γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε το σουφλέ καταΐφι ακολουθώντας τις οδηγίες. Ενδιάμεσα των 4 στρώσεων καταϊφιού πασπαλίζετε με το 1/3 από το τριμμένο τσένταρ, το 1/3 από το τριμμένο ρεγγάτο και το 1/3 από το ψιλοκομμένο ζαμπόν και με ελάχιστο μοσχοκάρυδο. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνετε με το μείγμα αυτό το καταΐφι. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει για να το βγάλετε από τη φόρμα και να το κόψετε σε μερίδες.

Για να φτιάξετε Καταΐφι σε στενόμακρη φόρμα του κέικ:
Ανοίγετε το καταΐφι με βουτυρωμένα δάκτυλα για να πάει το βούτυρο παντού και το χωρίζετε σε τέσσερα μέρη μήκους ίσο με το μήκος μίας στενόμακρης αντικολλητικής φόρμας για κέικ.
Απλώνετε τα μέρη του καταϊφιού και τα ραντίζετε με 3-4 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο.

Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό της φόρμας και τοποθετείτε το ένα μέρος καταϊφιού στη βάση της. Προσθέτετε το 1/3 των υλικών της γέμισης και σκεπάζετε με το δεύτερο μέρος καταϊφιού. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page