shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Σουφλέ με Μανιτάρια, Μπέικον και Δεντρολίβανο
Ladle.png

Σουφλέ με Μανιτάρια, Μπέικον και Δεντρολίβανο

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
150 γρ. μπέικον
500 γρ. μανιτάρια
2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
4 αβγά
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο τριμμένο
200 γρ. γκούντα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το μπέικον για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και τέλος προσθέτετε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύετε τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και κατεβάζετε από την φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το δεντρολίβανο και τα τυριά και αλατίζετε ελαφρά το μείγμα. Ακολουθώντας τις οδηγίες ετοιμάζετε το σουφλέ. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατίζετε, ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα αυτό το ταψί. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50 με 55 λεπτά περίπου.

Για να φτιάξετε ΚΑΤΑΪΦΙ απλωτό:
Ανοίγετε προσεκτικά το ΚΑΤΑΪΦΙ με τα δάκτυλα σας ώστε να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες μεταξύ τους και να γίνει αφράτο και το χωρίζετε σε δύο μέρη. Στρώνετε τη μισή ποσότητα στο ταψί. Πιέστε με το χέρι σας για να γίνει το ΚΑΤΑΪΦΙ συμπαγές. Ραντίζετε με το μισό βούτυρο και στη συνέχεια το απλώνετε παντού με ένα πινέλο.
Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε παντού.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο ΚΑΤΑΪΦΙ και περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Πιέστε καλά με μια σπάτουλα το ΚΑΤΑΪΦΙ για να γίνει και στη συνέχεια περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το απλώνετε παντού με το πινέλο.

Μια συνταγή από την KANAKI.