Υλικά
φύλλο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο & πλυμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Ξύσμα & χυμός από 1 λεμόνι
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι & πιπέρι
1 κρόκος αβγού (για άλειμμα)
Σουσάμι για πασπάλισμα
Αντικολλητικό χαρτί
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το χυμό & το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι & πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
Για τα σπανακοπιτάκια:
Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού και την κόβουμε σε 6 κομμάτια.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού.
Διπλώνουμε προσεκτικά στη μέση και πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι για να σφραγιστούν.
Για το ψήσιμο στο AirFryer:
Αλείφουμε τα σπανακοπιτάκια με χτυπημένο κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο air fryer και ψήνουμε στους 170°C για 14-17 λεπτά.
Στα 8 λεπτά τα γυρίζουμε για να ροδίσουν ομοιόμορφα.