Υλικά
350 γρ. ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
1 ½ κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
1 ½ κ.γ. πάπρικα
1 ½ κ.γ. κουρκουμά
2 ασπράδια αβγού
100γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Σε μια επιφάνεια απλώνουμε το ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI και το ξεχωρίζουμε. Αν έχουμε αφήνουμε χρόνο στη διάθεσή μας αφήνουμε το καταϊφι να στεγνώσει για 15-20 λεπτά.
Σε ένα multi τοποθετούμε το ΚΑΤΑΪΦΙ λίγο-λίγο (για να μπορεί να κοπεί), το ψιλοκομμένο θυμάρι, την πάπρικα και τον κουρκουμά.
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ίσες μακρόστενες λωρίδες (sticks) και αλατοπιπερώνουμε.
Τα βουτάμε πρώτα στο μείγμα με τα ασπράδια αβγού και κρέμας γάλακτος και έπειτα τα πανάρουμε με το μείγμα ΚΑΤΑΪΦΙΟΥ, μέχρι να καλυφθούν εξωτερικά εντελώς.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα sticks κοτόπουλου και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για 15-20 ή 25 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του κοτόπουλου.