shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Στριφτές Κολοκυθόπιτες
Ladle.png

Στριφτές Κολοκυθόπιτες

Υλικά

Για 6-7 κολοκυθόπιτες:
1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
650 γρ. κίτρινη κολοκύθα
4 μήλα
χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 ½ κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι σταφίδες
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 ½ κ.γ. κανέλα
1 φλιτζάνι γαλέτα
160 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια, και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, τα μήλα, 2 ½ κουταλιές βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Βράζετε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γαλέτα, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Φτιάχνετε τις κολοκυθόπιτες σε στριφταράκια, σύμφωνα με τις οδηγίες. Τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί, τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Στριφτές πίτες:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Απλώνετε ένα φύλλο και το αλείφετε με ελαιόλαδο.
Βάζετε το 1/6 της γέμισης κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Τυλίγετε το φύλλο ρολό και το βρέχετε εξωτερικά για να το τυλίξετε χωρίς να σπάσει.

Το τυλίγετε σαν σαλιγκάρι. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.