Υλικά
1 πακέτο φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
450 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ ανθότυρο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
150 γρ ντομάτα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα και τη σάλτσα)
Αλάτι
Πιπέρι
Επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το ανθότυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σάλτσα, αναμιγνύουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι σε ένα μπολ.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε καθαρή επιφάνεια και το λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο. Στην πλευρά του φύλλου που είναι πιο κοντά μας, απλώνουμε 4 κ.σ. από τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπατουλάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το τυλίγουμε σε σπείρα. Τοποθετούμε το σπιράλ στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γεμίσεις, δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο.
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό.