top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Strudel με Αχλάδια και Σοκολάτα
Ladle.png

Strudel με Αχλάδια και Σοκολάτα

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί του τοστ σε ψίχουλα
6 αχλάδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες
150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
4 1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI μέλι
2 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Βάλτε σε ένα μπολ τα αχλάδια, τις σταφίδες, το τριμμένο ψωμί, το λικέρ, το μέλι, τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε. Ετοιμάζετε το Strudel όπως τις οδηγίες, τοποθετήστε το σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Πασπαλίστε το με την άχνη ζάχαρη και κόψτε το σε μερίδες.

Για να φτιάξετε Strudel:
Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Στρώστε τα με τη σειρά, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Αλείψτε και το τελευταίο φύλλο με βούτυρο και απλώστε τη γέμιση 3-4 δάχτυλα από την άκρη, κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
Τυλίξτε ρολό ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά. Όταν φτάσετε στη μέση του φύλλου, διπλώστε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες άκρες και συνεχίστε το τύλιγμα.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε το Strudel εξωτερικά με βούτυρο.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page