top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Φράουλες
Ladle.png

Τάρτα με Φράουλες

Υλικά

Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI ή
ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI ή
Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
1 Lt φρέσκο γάλα πλήρες
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βούτυρο
100 γρ. κορν φλάουρ
2 αβγά
2 κρόκους αβγών
1 κ.σ. τζίντζερ
1 κιλό φράουλες
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
Φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη βάση:
Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε τη Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ ή τη ΣΦΟΛΙΑΤΑ ή το Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ και από πάνω μια δεύτερη φόρμα και πιέζουμε για να μην χάσει το σχήμα της. Κόβουμε τα περισσευούμενα.

Αν χρησιμοποιήσουμε το φύλλο κρούστας χρησιμοποιούμε 6 φύλλα και αλείφουμε με βούτυρο το κάθε φύλλο.

Ψήνουμε τη βάση για 25-30 λεπτά

Για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα της ζάχαρης, το τζίντζερ (τριμμένο) και το αφήνουμε να βράσει. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά, τους κρόκους αβγών και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε λίγο από το βραστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σιγά –σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να μην σβολιάσει.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Σιγουρευόμαστε πως ακουμπάει η μεμβράνη την κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα.

Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι και τη μέντα. Ανακατεύουμε απαλά χωρίς να διαλύσουμε τις φράουλες.

Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση ομοιόμορφα και από πάνω τις φράουλες.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page