top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Φρούτα
Ladle.png

Τάρτα με Φρούτα

Υλικά

Για τη βάση:
1 φύλλο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
(αν θέλετε να φτιάξετε δύο τάρτες, χρησιμοποιήστε 2 φύλλα)

Για την κρέμα:
500ml γάλα
200γρ ζάχαρη (100γρ για την κρέμα + 100γρ για τα φρούτα)
50γρ κορν φλάουρ
1 αβγό
1 κρόκο αβγού
½ κ.γ. βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα:
Φρέσκα φρούτα (βερίκοκα, κεράσια, φράουλες)
Αμύγδαλα φιλέ

Προετοιμασία - Βήματα

Προετοιμασία της βάσης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (πάνω-κάτω αντίσταση).
Τοποθετούμε τη ζύμη κουρού στην ταρτιέρα και κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πιρούνι, ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

Προετοιμασία των φρούτων:
Ψήνουμε τα βερίκοκα για να αναδείξουμε τη γεύση τους.
Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Παρασκευή της κρέμας:
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τα 100γρ ζάχαρης.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100γρ ζάχαρης, το κορν φλάουρ, το αβγό και τον κρόκο αβγού.
Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την ψημένη ζύμη.
Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page