Υλικά
1 φύλλο Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
Για τη γέµιση:
250 γρ. ντοματίνια βελανίδια
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανούρι
2 αβγά
100 γρ. τρίμματα φέτας
5 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Στρώνουμε τη ζύμη κουρού στην ταρτιέρα. Την καθίζουμε σωστά στις γωνίες και φροντίζουμε να έχει αρκετή ζύμη στα τοιχώματα. Με την ανάποδη του μαχαιριού αφαιρούμε τα περισσεύματα. Τρυπάμε καλά το φύλλο της τάρτας και την αφήνουµε στο ψυγείο για 20΄. Όσο πιο παγωμένη είναι η ζύμη όταν µπει στο φούρνο τόσο πιο τραγανό και αφράτο θα γίνει το φύλλο όταν ψηθεί. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τσαλακώνουμε σε µπάλα. Το ανοίγουμε και το καθίζουμε πάνω στην τάρτα. Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα µε τα βαρίδια. Ψήνουμε ξανά την τάρτα για 10΄-15΄, να ροδίσει καλά. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Τα ψήνουµε να καραµελώσουν, στους 150 βαθμούς °C για 35′. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κόβουµε σε φέτες το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ντοματίνια στη ψηµένη τάρτα. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές, φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουμε την τάρτα µε το µείγµα αβγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 βαθμούς °C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.