shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Κουνουπίδι και Λουκάνικο
Ladle.png

Τάρτα με Κουνουπίδι και Λουκάνικο

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
1 λίτρο γάλα
2 κ.σ. θυμάρι
150 γρ. γραβιέρα ώριμη
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 αβγά
1 κουνουπίδι
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι-αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Σε μια κατσαρόλα με φωτιά μέτριας έντασης βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να το σοτάρουμε. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Όταν σοτάρουν καλά-καλά ρίχνουμε το γάλα, το θυμάρι και αλάτι.

Κόβουμε το κουνουπίδι σε λεπτά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης . Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσει.

Όταν ετοιμαστεί αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τη γέμιση μέχρι να γίνει σαν πουρές.

Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αβγά, τη γραβιέρα λεπτοτριμμένη, το θυμάρι και πιπέρι.
Σε ένα ταψί απλώνουμε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη Ζύμη.

Τοποθετούμε τη Ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C με πάνω-κάτω αντίσταση και αέρα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Σε ένα τουμπαρισμένο ταψί απλώνουμε τη βάση της τάρτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.

Ψήνουμε την τάρτα στους 160°C με πάνω-κάτω αντίσταση και αέρα μέχρι να σφίξει η Ζύμη.

Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.