shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Μήλα, Καρύδια και Σταφίδες
Ladle.png

Τάρτα με Μήλα, Καρύδια και Σταφίδες

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
1 ½ κιλό μήλα στάρκιν
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
2-3 κ.σ. μπράντι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός από ½ λεμόνι
λίγο λιωμένο βούτυρο για το ταψί

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζετε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το μπράντι και τις αφήνετε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, τα τριμμένα μπισκότα, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις στραγγίσετε. Ρίχνετε το μείγμα στα μήλα, τα ανακατεύετε και τα αδειάζετε στη ψημένη βάση. Ψήνετε στους 190°C για 35-40 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

Για να φτιάξετε Βάση γλυκιάς τάρτας:
Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης κουρού. Αλείφετε το φύλλο με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο, που το τοποθετείτε σταυρωτά. Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει έξω από την ταρτιέρα και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα.
Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με το πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Μια συνταγή από την KANAKI.