top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Ντοματίνια, Πέστο και Παρμεζάνα
Ladle.png

Τάρτα με Ντοματίνια, Πέστο και Παρμεζάνα

Υλικά

1 φύλλο Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
200 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κουκουνάρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνετε τη ζύμη κουρού σε αντικολλητικό χαρτί και τη βάζετε σε ένα ταψί. Αλείφετε τη ζύμη με το πέστο βασιλικού, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 2-3 εκ. γύρω από τις άκρες. Στρώνετε τα κομμένα ντοματίνια πάνω από το πέστο και τα αλατοπιπερώνετε για να αναδειχθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζετε την τριμμένη παρμεζάνα στο περιθώριο της ζύμης γύρω από τη γέμιση.

Ανασηκώνετε τις άκρες της ζύμης και τις διπλώνετε προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα πλαίσιο γύρω από τη γέμιση. Ψήνετε την τάρτα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει η παρμεζάνα. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, γαρνίρετε με κουκουνάρι, φρέσκα φύλλα βασιλικού και σχοινόπρασο.

Σερβίρισμα:
Απολαύστε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό!

bottom of page