shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα με Σελινόριζα και Γραβιέρα
Ladle.png

Τάρτα με Σελινόριζα και Γραβιέρα

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκια Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
½ κιλό σελινόριζες
½ κιλό πατάτες } χρόνος προετοιμασίας 40’
150 γρ. γραβιέρα
2 φέτες καπνιστό μπέικον
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κλωναράκι φασκόμηλο (10 φύλλα περίπου)
1 λίτρο γάλα
3 κρόκοι αβγού } χρόνος ψησίματος 40’
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο

Προετοιμασία - Βήματα

Σε φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σελινόριζες και τις πατάτες και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με γάλα και προσθέτουμε ένα κλωνάρι φασκόμηλο. Αλατίζουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας. Βουτυρώνουμε καλά την ταρτιέρα και τοποθετούμε τη φρέσκια Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις για 35’. Όταν βράσει η γέμιση αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε τριμμένη γραβιέρα και κομματάκια μπέικον. Χτυπάμε τα υλικά με το μπλέντερ, προσθέτουμε 3 κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 40’.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.