shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτα Μήλου με Κρέμα
Ladle.png

Τάρτα Μήλου με Κρέμα

Υλικά

1 πακέτο Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
30 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη
3 αβγά
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

Για τα μήλα:
3 μήλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
χυμό λεμόνι
κορν φλάουρ
κανέλα

Προετοιμασία - Βήματα

Για την κρέμα:
Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε την πούδρα αμυγδάλου κοσκινισμένη και τα αβγά, ένα-ένα, μέχρι να απορροφηθούν. Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30′.

Για τα μήλα:
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες λεπτές. Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα.

Για την τάρτα:
Αλείφετε με βούτυρο μια ταρτιερα 26cm και απλώνετε το ένα φύλλο από την ζύμη κουρου και βάζετε λίγο ακόμη βούτυρο και την ζάχαρη και κόβετε ότι περισσεύει από τα τοιχώματα τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C για 10 λεπτά στην συνεχεία απλώνετε την κρεμά και βάζετε τα μήλα από πάνω και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ακόμη.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.