shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ταρτάκια Καταϊφιού με Μοτσαρέλα και Προσούτο
Ladle.png

Ταρτάκια Καταϊφιού με Μοτσαρέλα και Προσούτο

Υλικά

Για 36 ταρτάκια:
1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
180 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 μπάλες μοτσαρέλα τριμμένη
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ξερός βασιλικός

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε τα ταρτάκια καταϊφιού σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζετε στο άνοιγμα τους από 1 κουταλάκι μοτσαρέλα, 1 κουταλάκι παρμεζάνα και λίγο προσούτο. Πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό και περιχύνετε με 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος. Ψήνετε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15 λεπτά περίπου.

Για να φτιάξετε Ταρτάκια Καταϊφιού:
Ανοίγετε το καταΐφι, παίρνετε μία μικρή ποσότητα και το τυλίγετε με τα χέρια σας. Βάζετε το καταΐφι σε μία αντικολλητική θήκη ενός ταψιού για μάφινς.

Πατάτε το καταΐφι με τα χέρια σας έτσι ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα και να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στο κέντρο, όπως ακριβώς είναι μία βάση για τάρτα. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο.
Γεμίζετε το άνοιγμα με τα υλικά της γέμισης.

Μια συνταγή από την KANAKI.