top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ταρτάκια Λεμονιού
Ladle.png

Ταρτάκια Λεμονιού

Υλικά

1 πακέτο ΣΦΟΛΙΑΤΑ KANAKI
200 γρ. κρέμα λεμονιού
1 αβγό, χτυπημένο
200 ml κρέμα γάλακτος
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Προετοιμασία της ζύμης:
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και τη τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει υπερβολικά. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 τετράγωνα και τα τοποθετούμε σε φορμάκια για ταρτάκια.

Γέμιση & Ψήσιμο:
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το χτυπημένο αβγό και προσθέτουμε 3 κ.γ. κρέμα λεμονιού σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
Ετοιμασία σαντιγί
Καθώς ψήνονται τα ταρτάκια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Σερβίρισμα:
Μόλις κρυώσουν τα ταρτάκια, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, διακοσμούμε με τη σαντιγί χρησιμοποιώντας κορνέ και ολοκληρώνουμε με ένα φρέσκο φυλλαράκι δυόσμου.

bottom of page