Υλικά
Για 20 ταρτάκια:
1 συσκευασία Στρογγυλά Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
300 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αβγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
Προετοιμασία - Βήματα
Ετοιμάζετε τις βάσεις για τα ταρτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Μοιράζετε το μείγμα της γέμισης στις ψημένες βάσεις και ψήνετε τα ταρτάκια στους 180°C για 20 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.
Για τη γέμιση:
Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτετε τη κρέμα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ρίχνετε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα των αβγών και ακακατεύετε.
Για να φτιάξετε Ταρτάκια:
Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης Κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, μία σε κάθε θέση.
Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.
Οικιακή οικονομία:
Σας προτείνουμε να κρατήσετε τα όσπρια ή το ρύζι που φουρνίσατε σε ένα βαζάκι και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά τις επόμενες φορές που θα κάνετε ταρτάκια, μεγάλη τάρτα ή κις λορέν.