shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτες Κουρού με Καπνιστό Χοιρινό και Τυριά
Ladle.png

Τάρτες Κουρού με Καπνιστό Χοιρινό και Τυριά

Υλικά

Για τη γέμιση:
2 φύλλα Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450ml γάλα (περίπου)
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
Αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα ΚΟΥΡΟΥ
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία σοτέζα ή μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους), μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 2 αβγά, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κασέρι και το καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού και το μισό από το δεύτερο φύλλο σε μια επιφάνεια και κόβουμε 5 δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τις ατομικές ταρτιέρες.
Στη συνέχεια απλώνουμε τους δίσκους στις ατομικές ταρτιέρες, που τις έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο λιωμένο, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Γεμίζουμε τις ταρτιέρες με τη γέμιση και τις κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε με το υπόλοιπο φύλο κάθετες λωρίδες πάχους 1εκ. και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Καλύπτουμε την επιφάνεια από τις ταρτιέρες με τις λωρίδες φτιάχνοντας ένα πλέγμα.
Κόβουμε ότι φύλλο περισσεύει, αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 25-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα.