shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τηγανιτά Ρολάκια με Μπανάνα και Σάλτσα Σοκολάτας
Ladle.png

Τηγανιτά Ρολάκια με Μπανάνα και Σάλτσα Σοκολάτας

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
μπανάνες
100γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κουβερτούρα
1 κ. γλ. κανέλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. μέλι
1 lt ηλιέλαιο

Προετοιμασία - Βήματα

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, την άχνη και την κανέλα.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Κόβουμε τις άκρες από τις μπανάνες και της κόβουμε στη μέση να είναι όλα σχεδόν όμοια τα κομμάτια.

Περνάμε τις μπανάνες από το μείγμα με τη ζάχαρη.

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα.

Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια.

Απλώνουμε τις μπανάνες, από πάνω τα αμύγδαλα και τυλίγουμε.
Σφραγίζουμε με νερό τις γωνίες για να μην ανοίξουν.

Τα τηγανίζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσει η μπανάνα
Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περισσευούμενο λάδι.

Σε μπενμαρί λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε μέλι και κανέλα.

Σερβίρουμε με τη σοκολάτα σε μικρό μπολ για να βουτάμε τα ρολάκια.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.