top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τούρτα Καταΐφι με Μασκαρπόνε και Βύσσινα
Ladle.png

Τούρτα Καταΐφι με Μασκαρπόνε και Βύσσινα

Υλικά

Για 8-10 μερίδες:
1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
600 γρ. μασκαρπόνε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
½ φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο

Προετοιμασία - Βήματα

Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και την ενώνετε με το μείγμα μασκαρπόνε. Ετοιμάζετε την τούρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για να φτιάξετε Βάσεις από ΚΑΤΑΪΦΙ:
Χωρίζετε το ΚΑΤΑΪΦΙ σε 3 μέρη. Ανοίγετε κάθε μέρος με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει.

Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολλα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το ΚΑΤΑΪΦΙ. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε το ΚΑΤΑΪΦΙ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας. Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από ΚΑΤΑΪΦΙ και το ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε άλλο 1/3 της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από ΚΑΤΑΪΦΙ. Το ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page