top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τυλιχτά Μπισκοτάκια με Σύκο
Ladle.png

Τυλιχτά Μπισκοτάκια με Σύκο

Υλικά

Για 24 μπισκότα:
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
250 γρ. ξερά σύκα
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. σουσάμι
1 κρόκος
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβετε τα σύκα και τα ανακατεύετε με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα αφήνετε να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, τα βάζετε στο πολυμίξερ και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τα μπισκοτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα βάζετε σε ρηχό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 40 λεπτά.

Για να φτιάξετε Τυλιχτά μπισκοτάκια:
Ανοίγετε ένα φύλλο ζύμης κουρού. Το αλείφετε με τη μισή ποσότητα βούτυρου και απλώνετε τη μισή ποσότητα από τα πολτοποιημένα σύκα.

Τυλίγετε ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά. Κάνετε το ίδιο με το άλλο φύλλο και τα πολτοποιημένα σύκα που περίσσεψαν.
Χτυπάτε τον κρόκο με 2 κουταλιές νερό και αλείφετε τα ρολά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το σουσάμι. Κόβετε κάθε ρολό σε 12 κομμάτια.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page