shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τυλιχτά Μπουρεκάκια με Αρωματική Γέμιση Ελιάς
Ladle.png

Τυλιχτά Μπουρεκάκια με Αρωματική Γέμιση Ελιάς

Υλικά

Για 16 μπουρεκάκια:
1 συσκευασία Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
100 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
λίγη γλυκιά πάπρικα
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
4 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου για την επιφάνεια

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζετε στον πολυκόπτη τα αμύγδαλα, τις ελιές, το δυόσμο, την πιπεριά, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγη πάπρικα και λίγο αλάτι. Πολτοποιείτε τα υλικά, προσθέτοντας, αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ετοιμάζετε τα μπουρεκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζετε τα τυλιχτά μπουρεκάκια με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με τους σπόρους γλυκάνισου. Ψήνετε τα μπουρεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Για να φτιάξετε Τυλιχτά μπουρεκάκια:
Ανοίγετε κάθε φύλλο ζύμης στον πάγκο εργασίας και το αλείφετε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα της γέμισης.

Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες κάθετα και το χαράζετε στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Τυλίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό από τη μεγαλύτερη πλευρά.

Μια συνταγή από την KANAKI.