Υλικά
2 Φύλλα Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ KANAKI
3 κ.σ. Βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
600ml Γάλα (περίπου)
3 αβγά
100 γρ. Γραβιέρα
100 γρ. Κασέρι
150 γρ. Χοιρινό Καπνιστό
8 Φέτες Προσούτο
1 κ.γ. Πάπρικα Καυτερή
Αλάτι-Πιπέρι
1 κ.σ. Παπαρουνόσπορος
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία σοτέζα ή μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους), μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για λίγο. Προσθέτουμε 2 από τα αβγά, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κασέρι και το καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για τη ζύμη:
Σε μια επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ. Το χωρίζουμε σε τέσσερις μακρόστενες κάθετες λωρίδες. Κόβουμε την κάθε λωρίδα στη μέση κατά πλάτος και το κάθε μισό σε τρίγωνα, σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο 16 τρίγωνα από ένα φύλλο Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε στο κέντρο ένα μπολ ανάποδα και στη συνέχεια απλώνουμε γύρω γύρω του, περιμετρικά, τα τρίγωνα με τις κορυφές τους προς τα έξω και τη βάση προς την πλευρά του μπολ. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση, τοποθετώντας κάθε επιπλέον τρίγωνο ανάμεσα σε 2 τρίγωνα της πρώτης στρώσης.
Αφαιρούμε το μπολ και απλώνουμε τις φέτες προσούτο επάνω στο δακτυλίδι της ζύμης, περιμετρικά.
Προσθέτουμε επάνω από το προσούτο τη μισή γέμιση κρέμας μπεσαμέλ με τα τυριά, σε μία μέτρια δόση για να μην ξεχειλίσουν τα υλικά στο ψήσιμο.
Γυρίζουμε τις άκρες από τις φέτες του προσούτο προς τα μέσα για να καλύψουν και να «αγκαλιάσουν» τη γέμιση.
Στη συνέχεια διπλώνουμε τις μύτες των τριγώνων επάνω από τη γέμιση και προς το κέντρο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι – μαργαρίτα», με μικρά ανοίγματα ανάμεσα στα διπλωμένα τρίγωνα ζύμης.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα ελαφρώς χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το 2ο φύλλο Ζύμης ΚΟΥΡΟΥ και τα υπόλοιπα υλικά (προσούτο και γέμιση).