Υλικά
1 πακέτο Φύλλο ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
6 αβγά
1 lt φρέσκο γάλα
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
80 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
2 αβγά
300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
900 γρ. μιξ τριμμένων τυριών
300 γρ. φέτα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Προετοιμασία - Βήματα
Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ). Προσθέτουμε τα 2 αβγά χτυπημένα και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
Χωρίζουμε το Φύλλο ΚΑΤΑΪΦΙ σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό ΚΑΤΑΪΦΙ (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ΚΑΤΑΪΦΙ, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα. Τα ρίχνουμε στο ΚΑΤΑΪΦΙ. Έπειτα το λιωμένο βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει στο τηγάνι.
Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το ΚΑΤΑΪΦΙ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50’, ώσπου να ροδίσει καλά.