shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Χορτόπιτα
Ladle.png

Χορτόπιτα

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI
1 πράσο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ λάχανο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 κούπα baby σπανάκι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
½ κούπα ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
1 ματσάκι μυρόνια
Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβουμε 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα πράσο. Ξεκινάμε καβουρδίζοντας το κουκουνάρι, προσθέτουμε το πράσο, λάχανο, το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, 1 κούπα baby σπανάκι, τελευταία στιγμή το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι, και 1 ματσάκι μυρόνια. Ανοίγουμε μια συσκευασία Φύλλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ KANAKI με ελαιόλαδο. Το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Χτίζουμε την πίτα στο ταψί, με τα φύλλα σταυρωτά λωρίδα, λωρίδα, και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω βάζουμε το μείγμα στην πίτα και την κλείνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι από πάνω και βάζουμε την πίτα στο φούρνο στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.