Υλικά
2 φύλλα Ζύμη ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για τα φύλλα
Σουσάμι λευκό για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600ml γάλα (περίπου)
2 αβγά
150 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
Αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία σοτέζα ή μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους), μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για λίγο. Προσθέτουμε τα 2 αβγά, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κασέρι και το καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε 1 φύλλο ΚΟΥΡΟΥ σε μια επιφάνεια, το κόβουμε στη μέση κάθετα και στη συνέχεια στο κάθε μισό φύλλο κόβουμε λοξές λωρίδες από την αριστερή και τη δεξιά μεγάλη πλευρά, αφήνοντας το κέντρο απείραχτο.
Βάζουμε το ¼ της γέμισης στο κέντρο και πλέκουμε τις λωρίδες χιαστί προς τα μέσα έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Βάζουμε τις πλεξούδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.