top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ζαμπονοτυρόπιτα με Καταΐφι
Ladle.png

Ζαμπονοτυρόπιτα με Καταΐφι

Υλικά

1 συσκευασία ΚΑΤΑΪΦΙ KANAKI
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γρ. μυζήθρα
150 γρ. γκράνα
150 γρ. κίτρινο τυρί
200 γρ. ζαμπόν
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και τρεις κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε κυβάκια. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.

Όσο περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία στη μπεσαμέλ, ανοίγουμε τις ίνες από το ΚΑΤΑΪΦΙ ΚΑΝΑΚΙ με τα δάχτυλά μας.

Λαδώνουμε την επιφάνεια από δύο μικρά ταψάκια, απλώνουμε καλά το καταΐφι και από πάνω βάζουμε τη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση καταΐφι, πασπαλίζουμε με αρκετό λάδι και ψήνουμε στους 170ºC για περίπου μία ώρα, μέχρι η πίτα μας να πάρει ωραίο χρώμα.

Η πιο τραγανή και νόστιμη Ζαμπονοτυρόπιτα με ΚΑΤΑΪΦΙ είναι έτοιμη.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page