shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ανάποδη Τάρτα με Αχλάδια και Καραμέλα
Ladle.png

Ανάποδη Τάρτα με Αχλάδια και Καραμέλα

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
1 ½ κιλό αχλάδια
1-2 λεμόνια
Παγωτό βανίλια

Για τη Σάλτσα Καραμέλας:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα

Προετοιμασία - Βήματα

Αφού ξεφλουδίσουμε και κόψουμε τα αχλάδια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καραμέλας: σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το βούτυρο και λίγη κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν ετοιμαστεί η καραμέλα, την αδειάζουμε μέσα στο ταψί. Αφαιρούμε τα αχλάδια από το νερό και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Αφού τα κόψουμε, τα τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με τη Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI και με τα δάχτυλα πιέζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να δημιουργηθεί το γείσο της τάρτας. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης για να απελευθερώνονται οι υδρατμοί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C πάνω & κάτω αντίσταση για 1 ώρα. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.