top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ατομικές Πίτσες με Γεμιστή Βάση
Ladle.png

Ατομικές Πίτσες με Γεμιστή Βάση

Υλικά

1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ KANAKI
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
100 γρ. τριμμένο ένταμ
2 κ.σ. ντοματοπελτές
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1 πράσινη πιπεριά, 1 ντομάτα
10 φρέσκα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το τσένταρ, το σκόρδο και το βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και με αυτό γεμίζετε τις γεμιστές βάσεις και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες, τα μανιτάρια σε τέταρτα και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Κόβετε τη ντομάτα στη μέση, πιέζετε για να βγούν τα υγρά και οι σπόροι της και κόβετε το κάθε κομμάτι σε 5 φέτες. Βγάζετε τα σφολιατάκια από το ψυγείο και αλείφετε την επιφάνεια τους με το ντοματοπελτέ. Πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα ένταμ και απλώνετε τα υλικά. Ρίχνετε το υπόλοιπο ένταμ και βάζετε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου. Ψήνετε για 25-30 λεπτά και σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Ατομικές πιτούλες:
Βάζετε 10 ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ στο ταψί και μοιράζετε σε αυτά το μείγμα. Τα αλείφετε περιμετρικά με νερό.
Τα σκεπάζετε με ένα σφολιατάκι το καθένα. Πατάτε τις άκρες απαλά για να κολλήσουν.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page