top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπακλαβαδάκια
Ladle.png

Μπακλαβαδάκια

Υλικά

(για 52-56 τεμάχια)
1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού KANAKI 450g
1 φλιτζάνι σογιέλαιο ή φυστικέλαιο

Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
2 κουταλιές κανέλα αλεσμένη
2 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
5 ξυλάκια γαρύφαλλο
φλούδα μισού λεμονιού

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζουμε τη γέμιση καθώς επίσης και το σιρόπι αφού το ζεστάνετε για μισή ώρα περίπου. Ετοιμάστε τα μπακλαβαδάκια όπως στις οδηγίες και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 175˚C μέχρι να ροδίσουν καλά. Για το σιρόπιασμα, περιχύστε τα μπακλαβαδάκια με ζεστό σιρόπι που έχετε ετοιμάσει προηγουμένως, αφού τα αφήσετε πρώτα να κρυώσουν αρκετά καλά.

Για να φτιάξετε Μπακλαβαδάκια:

Κόβετε κάθε φύλλο σε τέσσερα τεμάχια σχηματίζοντας σταυρό.

Αλείφετε με λάδι όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τοποθετείτε ένα κουταλάκι γέμιση κατά μήκος της μιας πλευράς αφήνοντας δύο δάχτυλα περίπου από κάθε πλευρά.

Διπλώνετε στη συνέχεια τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page