shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπακλαβάς με Σοκολάτα
Ladle.png

Μπακλαβάς με Σοκολάτα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
250 γρ. φιστίκι
Φιστικοβούτυρο } Χρόνος προετοιμασίας 20’
Ζάχαρη
Βούτυρο

Για το σιρόπι:
1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ κούπα νερό } Χρόνος ψησίματος 40’

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C πάνω και κάτω αντίσταση.
Ξεκινάμε με το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5’ και έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να το χρειαστούμε.

Θρυμματίζουμε στο multi το φιστίκι. Κόβουμε στη μέση το Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI, απλώνουμε στο φύλλο το ζεστό λιωμένο βούτυρο, μισή κουταλιά φιστικοβούτυρο, το φιστίκι και λίγη ζάχαρη. Με ένα ξυλάκι τυλίγουμε το φύλλο σχηματίζοντας ένα ρολό, πιέζουμε τις άκρες και τοποθετούμε τα μπακλαβαδάκια σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα της συσκευασίας και να γεμίσει το ταψάκι.
Περιχύνουμε το γλυκό με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι σοκολάτας. Περιμένουμε για λίγο μέχρι ο μπακλαβάς να τραβήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.