Υλικά
4 φύλλα ΒΗΡΥΤΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
200γρ. τυρί κρέμα
100γρ. ζάχαρη
1 αβγό
Ξύσμα ενός λεμονιού
200γρ. μύρτιλα
50γρ. ζάχαρη (για τα μύρτιλα)
1 ασπράδι αβγού
Αμύγδαλο φιλέ
Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Προετοιμασία - Βήματα
Προετοιμασία κρέμας:
Βάζουμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αβγό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Προετοιμασία μύρτιλων:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προετοιμασία φύλλων:
Απλώνουμε ένα φύλλο βηρυτού και το αλείφουμε με αβγό. Τοποθετούμε από πάνω, διαγώνια, ένα δεύτερο φύλλο βηρυτού και το αλείφουμε και αυτό με αβγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, τοποθετώντας τα διαγώνια το ένα πάνω στο άλλο και αλείφοντας κάθε φύλλο με αβγό.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε την κρέμα που φτιάξαμε από το μπλέντερ στη μέση των φύλλων. Από πάνω βάζουμε τα μύρτιλα. Μαζεύουμε τα φύλλα γύρω από την κρέμα σαν να την αγκαλιάζουν και αλείφουμε τα φύλλα με ασπράδι αβγού. Πασπαλίζουμε τις άκρες με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήσιμο:
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Σερβίρισμα:
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.