top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπουγάτσα της Τεμπέλας
Ladle.png

Μπουγάτσα της Τεμπέλας

Υλικά

450 γρ. Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
250 γρ. βούτυρο
6 αβγά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
½ φλ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη και κανέλα

Προετοιμασία - Βήματα

Ανοίγουμε πρώτα τη συσκευασία του φύλλου Βηρυτού. Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουµε σαν βεντάλια ή σχηματίζουμε πλισέ με τα φύλλα Βηρυτού. Το βάζουμε σε ταψί, το ένα πλάι στο άλλο. Το περιχύνουμε µε το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200°C για 15-20΄ να ροδίσουν καλά.

Σε ένα µπολ χτυπάµε µε σύρµα τα αβγά, την κρέμα γάλακτος 36%, τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Περιχύνουµε το ψηµένο φύλλο στο ταψί. Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 25΄ µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα και να ροδίσει ελαφρά.

Μόλις τη βγάλουµε από το φούρνο πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page