shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Καλτσόνε Banoffee με Σοκολάτα και Μπισκότο
Ladle.png

Καλτσόνε Banoffee με Σοκολάτα και Μπισκότο

Υλικά

(για 1 πίτσα)

Για την calzone
1 Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
3 κ.σ. καραμέλα γάλακτος (περίπου)
1-1/2 μπανάνα (ανάλογα το μέγεθος), κομμένη σε φέτες και περασμένες με χυμό λίγο λεμόνι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. μπισκότο τύπου πτι-μπερ σε σκόνη
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Προετοιμασία - Βήματα

Για την calzone:
Ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας σε ένα ταψί μαζί με τη λαδόκολλα του, αλείφουμε τη μισή επιφάνεια της ζύμης με την καραμέλα, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα, το μπισκότο, στρώνουμε ομοιόμορφα τις μπανάνες και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τις άκρες για να κλείσει καλά και κάνουμε «τσιμπιές», έτσι ώστε να της φτιάξουμε ένα όμορφο τελείωμα.
Αλείφουμε με το μείγμα του αβγού, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει η πίτσα και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Παρατήρηση:
Την καραμέλα γάλακτος την αγοράζουμε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να αγοράσουμε ζαχαρούχο γάλα και να το βράσουμε μέσα σε νερό, με την κονσέρβα, χωρίς το χαρτί για 1 ½ -2 ώρες.
Επίσης μπορούμε να βρούμε καραμελωμένο γάλα έτοιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα (παντοπωλεία) στην Αθήνα.