top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Χορτόπιτα με Κατίκι και Μπέικον
Ladle.png

Χορτόπιτα με Κατίκι και Μπέικον

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
½ κιλό σπανάκι
½ κιλό σέσκουλα
3 φρέσκα κρεμμύδια
½ ψιλοκομμένο πράσο
½ μάτσο καυκαλήθρες
½ μάτσο μυρώνια
2 κ.σ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
3 κ.γ. αλάτι
½ κούπα γλυκό τραχανά
5 φέτες μπέικον
3 κ.σ. κατίκι
2 αβγά

Προετοιμασία - Βήματα

Χοντροκόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα με τα χέρια.

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια.
Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το αλάτι, τον τραχανά και ανακατεύουμε.

Σε μπλέντερ χτυπάμε το κατίκι, το μπέικον και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα χόρτα και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Πιέζουμε με δύναμη για να χαθεί ο όγκος από τα Φύλλα.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και στρώνουμε ένα-ένα, 5 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ, αλείφοντάς τα και αυτά με μαργαρίνη.

Τοποθετούμε τη γέμιση και σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 5 Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ με τον ίδιο τρόπο.

Γυρνάμε τις άκρες όσο πιο σφιχτά μπορούμε για να κλείσει καλά η πίτα.
Αλείφουμε την πίτα με μαργαρίνη και τη χαράζουμε ελαφρά.

Τοποθετούμε το ταψί χαμηλά στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page