shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ελιωτές
Ladle.png

Ελιωτές

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
1 κούπα ελιές κομμένες στη μέση
3 κρεμμύδια
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
10 φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. σουσάμι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό.

Ρίχνουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και τις ελιές στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20-25 λεπτά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.