top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Φλογέρες Γαλακτομπούρεκο
Ladle.png

Φλογέρες Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

Για 9 φλογέρες:
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο και 1 φλιτζάνι γάλα
4 κ.σ. βούτυρο
4 κρόκοι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 πορτοκάλι

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε την κρέμα:
Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Φτιάχνετε τις φλογέρες και τις βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφετε με βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:
Βάζετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Βράζετε το σιρόπι για 7-8 λεπτά, βγάζετε το πορτοκάλι και περιχύνετε τις φλογέρες με το σιρόπι. Τις αφήνετε να μουσκέψουν στο σιρόπι για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Φλογέρες:
Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε 3 φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Βάζετε 2 γεμάτες κουταλιές από την κρέμα κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγετε ρολό βουτυρώνοντας το φύλλο.
Περίπου 5 εκατοστά πριν το τέλος του φύλλου, διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες του ρολού και συνεχίζετε το τύλιγμα.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page