shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Φωλιές με Brownies
Ladle.png

Φωλιές με Brownies

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
250 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια. Τη λιώνετε σε μπεν μαρί και προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Μοιράζετε το μείγμα στις φωλιές των φύλλων και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την καρυδόψιχα. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνετε για 20 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Φωλιές:
Κόβετε τα φύλλα σε 2 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια. Βουτυρώνετε τις θήκες μίας φόρμας για μάφινς ή 12 φορμάκια για ατομικές τάρτες.
Αλείφετε με βούτυρο 6 φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.
Τα βάζετε σε μια θήκη της φόρμας για μάφινς και τα πιέζετε με το χέρι σας για να σχηματιστεί μια φωλιά. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και καλύπτετε τις υπόλοιπες θήκες της φόρμας.

Μια συνταγή από την KANAKI.