shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Γαλακτομπούρεκο του Γιάννη
Ladle.png

Γαλακτομπούρεκο του Γιάννη

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
250 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
1lt γάλα
100 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
80 γρ. κόρν φλάουερ
1κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό

Για τη σαντιγί:
250 ml κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, απλώνουμε σε ένα ταψάκι τα μισά φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI και τα αλείφουμε με αρκετό λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε το φύλλο με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στο φούρνο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε ένα άλλο ταψάκι. Όσο ψήνονται τα φύλλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1lt γάλα, 50 γρ. ζάχαρη και 2 αστεροειδείς γλυκάνισους. Σε ένα μπολ βάζουμε 50γρ. ζάχαρη, τα αβγά και το κόρν φλάουερ. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο το φύλλο το βγάζουμε και το περιχύνουμε με σιρόπι.

Έπειτα, φτιάχνουμε τη σαντιγί:
Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη μεταφέρουμε σ' ένα μπολ. Μετά χτυπάμε στην κουζινομηχανή την κρέμα που είχαμε κρυώσει στο ψυγείο σε χαμηλή ταχύτητα. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί με την κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.