top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Γαλατόπιτα με Φιστίκια και Ροδόνερο
Ladle.png

Γαλατόπιτα με Φιστίκια και Ροδόνερο

Υλικά

13-14 Φύλλα ΒΗΡΥΤΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
400 γρ. κρόκοι αβγών
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
100 γρ. ροδόνερο
180 γρ. αλεύρι
2 στικ βανίλια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
750 γρ. γάλα
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα 1 πορτοκαλί

Προετοιμασία - Βήματα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε την κρέμα, το γάλα, το ροδόνερο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού. Χύνουμε το ζεστό μείγμα με την κρέμα και το γάλα σιγά-σιγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και βάζουμε το φιστίκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί 34cm βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα και στρώνουμε ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 35-40'.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

bottom of page