shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Γλυκό Ταψιού με Αμύγδαλα, Ρικότα και Κανέλα
Ladle.png

Γλυκό Ταψιού με Αμύγδαλα, Ρικότα και Κανέλα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
250 γρ. τυρί ρικότα
500 γρ κρέμα φυτική σε κονσέρβα
1 κούπα αμύγδαλα ανάλατα άψητα
½ της κούπας αποφλοιωμένα αμύγδαλα
4 κ. σ. βούτυρο
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 φλούδα πορτοκάλι

Προετοιμασία - Βήματα

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό.
Παίρνουμε 1 ½ κούπα αμύγδαλα, μια κούπα αμύγδαλα ψίχα και τα σπάμε στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1/3 της κούπας ζάχαρη καστανή, 1 κ.σ. κανέλα, μια φλούδα πορτοκάλι, ½ κιλό φυτική κρέμα, 250 γρ. ρικότα και τα ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI, βάζουμε τη γέμιση και το ρολάρουμε. Παίρνουμε 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, το ρίχνουμε στη φόρμα και βάζουμε το γλυκό μέσα και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, πάνω κάτω αντίσταση και το ψήνουμε για 45 λεπτά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.