shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Καραμέλες Γεμιστές με Μπανάνα, Καρύδια και Μέλι
Ladle.png

Καραμέλες Γεμιστές με Μπανάνα, Καρύδια και Μέλι

Υλικά

(για 13-14 καραμέλες):
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
5 μπανάνες
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα digestive
2 σφηνάκια ρούμι
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
½ φλιτζάνι μέλι
¼ του φλιτζανιού τριμμένη καρυδόψιχα

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες. Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα, τις σταφίδες, τις μπανάνες, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το ρούμι, τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Ετοιμάζετε τις καραμέλες ακολουθώντας τις οδηγίες. Βάζετε τις καραμέλες με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Για να φτιάξετε Καραμέλες:
Ανοίγετε τα Φύλλα Βηρυτού στον πάγκο εργασίας, αλείφετε το ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, το αλείφετε ξανά με βούτυρο και το διπλώνετε και πάλι στη μέση.
Βάζετε 1 κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγετε ρολό.
Πιάνετε τις δύο άκρες και τις τυλίγετε αντίστροφα σχηματίζοντας καραμέλα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.