shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κλέφτικο με Κοτόπουλο, Αγκινάρες και Γραβιέρα
Ladle.png

Κλέφτικο με Κοτόπουλο, Αγκινάρες και Γραβιέρα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (400 γραμ. περίπου)
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
4 καρδιές αγκινάρας κομμένες στην μέση
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα ή 1 κ.γ. ξερή
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και κόβετε σε λεπτές λωρίδες τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε τις αγκινάρες, το μαϊντανό, τη ματζουράνα και αλατοπιπερώνετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγη ώρα για να κρυώσουν. Κόβετε τη γραβιέρα σε κύβους και ανακατεύετε με το μείγμα του κοτόπουλου. Μοιράζετε τη γέμιση σε 4 μέρη. Φτιάχνετε τα πακετάκια από φύλλο όπως στις οδηγίες. Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις, χωρίς αέρα), για 40 λεπτά.

Για να φτιάξετε Ρολά:
Απλώνετε το φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, παίρνετε 3 φύλλα, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Βάζετε το ένα μέρος της γέμισης στη μέση της μικρότερης πλευράς του φύλλου, τυλίγετε μία φορά και διπλώνετε τις δύο απέναντι πλευρές του φύλλου προς τα μέσα.

Αλείφετε με ελαιόλαδο και συνεχίζετε το τύλιγμα σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο πακέτο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.