top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κοτόπιτες με Παρμεζάνα
Ladle.png

Κοτόπιτες με Παρμεζάνα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ψαχνό από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο
2 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αβγά
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερά
3 κ.σ. γαλέτα
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα πράσα, και τρίβετε το σκόρδο. Τα σοτάρετε με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα. Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Αδειάζετε τη μπεσαμέλ σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψαχνό του κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τη γαλέτα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε τις κοτόπιτες σε τρίγωνο, τις βάζετε στο ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Για να φτιάξετε Τρίγωνα:
Κόβετε τα φύλλα σε 3 λωρίδες κατά μήκος.
Αλείφετε ελαφρά 3 φύλλα με βούτυρο και βάζετε στη μία γωνία 2 κουταλιές από τη γέμιση. Σκεπάζετε διπλώνοντας το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
Συνεχίζετε το δίπλωμα, δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page