shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Κουλούρες με Κρέμα Αμυγδάλου
Ladle.png

Κουλούρες με Κρέμα Αμυγδάλου

Υλικά

Για 5-6 κουλούρες:
1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επιφάνεια

Για την κρέμα αμυγδάλου:
2 φλιτζάνια τριμμένη αμυγδαλόψιχα χωρίς φλούδες
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3 ασπράδια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια σκόνη
4 κ.σ. ροδόνερο
4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
2 φλιτζάνια γάλα
6 κρόκοι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
3 ½ κ.σ. βούτυρο
1 βανίλια σκόνη

Προετοιμασία - Βήματα

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Ζεσταίνετε το γάλα προσέχοντας να μη πάρει βράση. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ, και ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Βάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε τη κρέμα σε ένα ρηχό ταψί, σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη τροφίμων (κολλητά στην κρέμα) και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Συνεχίζετε με την κρέμα αμυγδάλου:
Ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με την άχνη ζάχαρη, τα ασπράδια, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το ροδόνερο και το βούτυρο. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσουν οι δύο κρέμες, τις ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ. Φτιάχνετε τις κουλούρες και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Κουλούρες:
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, στρώνετε ένα φύλλο, το αλείφετε με βούτυρο και το σκεπάζετε με άλλο ένα φύλλο.
Μοιράζετε τη γέμιση σε 5 ή 6 μέρη (ανάλογα με τα φύλλα του πακέτου). Απλώνετε το ένα μέρος γέμισης κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς των φύλλων και τα τυλίγετε ρολό.
Στη συνέχεια το τυλίγετε σαν σπείρα και το βάζετε στο ταψί. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Μια συνταγή από την KANAKI.