Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζαμπόν
150 γρ. ένταμ
4 κρόκοι
λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
1 αβγό για να αλείψετε την επιφάνεια
Προετοιμασία - Βήματα
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως και να μην έχει σβόλους. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, τρίβετε το ένταμ και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το ζαμπόν. Ανακατεύετε το μείγμα μανιταριών με το τυρί, το ζαμπόν και τους κρόκους. Φτιάχνετε την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες και τη ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 190°C στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για να ψηθεί καλά η κάτω της πλευρά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει για λίγη ώρα πριν την κόψετε για να τη σερβίρετε.
Για να φτιάξετε Πίτα σε ορθογώνιο ταψί:
Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανοίγετε τα φύλλα και στρώνετε τα μισά, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.
Ρίχνετε τη γέμιση, διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που τα αλείφετε κι αυτά ένα ένα με βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι βάζετε τις άκρες των πάνω φύλλων που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζετε την επιφάνεια σε μερίδες, χτυπάτε 1 αβγό και αλείφετε με αυτό το τελευταίο φύλλο.