shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μηλόπιτα με Παγωτό
Ladle.png

Μηλόπιτα με Παγωτό

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκια Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
2 κόκκινα μήλα
1 ξινόμηλο } χρόνος προετοιμασίας 15’
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ κούπα μαύρες σταφίδες } χρόνος ψησίματος 30’
200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
1 κ.σ. δυόσμος
1 κ.γ. κανέλα
Παγωτό βανίλια

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα κομμένα σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε τις σταφίδες και λίγο από το φιλέ αμυγδάλου. Προσθέτουμε το δυόσμο και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τη φρέσκια Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI μαζί με το προστατευτικό χαρτί. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης που περισσεύει και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω και κάτω αντίσταση για 30’. Αφήνουμε 15’ να κρυώσει και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.