top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπακλαβάς Τσιζκέικ
Ladle.png

Μπακλαβάς Τσιζκέικ

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
25 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. γιαούρτι
3 αβγά } χρόνος προετοιμασίας 20’
¾ κούπας ζάχαρη
400 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
1 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη } χρόνος ψησίματος 60’
½ κούπα μέλι

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και σπάμε μέσα τα αβγά. Ρίχνουμε ζάχαρη, ξύσμα από 1 λεμόνι και κανέλα και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 10 φύλλα ΒΥΡΗΤΟΥ KANAKI αλείφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε χοντροκομμένους τους ξηρούς καρπούς και περιχύνουμε με μέλι. Τοποθετούμε την άλλη μισή γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Τα χαράσσουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C πάνω και κάτω αντίσταση για 1 ώρα. Σιροπιάζουμε το γλυκό και περιμένουμε για 10’.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page