shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπακλαβάς με Σοκολάτα
Ladle.png

Μπακλαβάς με Σοκολάτα

Υλικά

1 πακέτο Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
200 γρ. φιστίκια Aιγίνης
200 γρ. καρύδια
250 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κουβερτούρα

Για το σιρόπι:

½ λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 κουβερτούρα
Ξύσμα από λεμόνι

Προετοιμασία - Βήματα

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 300 γρ. ζάχαρη, ½ λίτρο νερό και αφού βράση το νερό, 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και ξύσμα από λεμόνι.

Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, 90 γρ. κουβερτούρα, 1 κ.γ. κανέλα και ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε μια συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο και περνάμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά με το βούτυρο και ανάμεσα βάζουμε τη γέμιση. Αφού βάλουμε το τελευταίο φύλλο το χαράζουμε και βάζουμε σε παραθερμασμένο στους 160°C με πάνω κάτω αντίσταση φούρνο και το ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.